Diş Eti Hastalıkları

Periodontoloji; buna diş eti hastalığı ve tedavisi denir. Diş eti hastalığının ilk aşamasına diş eti iltihabı denir. Diş etleri ayrıca hafif kırmızıdır, sıklıkla kanar ve şişer. Diş eti hastalığı sırasındaki tedavi, dişlerdeki kirlerin (plak ve dentit) giderilmesini ve doğru bir kök yüzeyinin sağlanmasını, ardından günlük etkili ağız bakımını içerir. Bu işlem, diş etlerinde iltihaplanmaya neden olan bakteri ve tahriş edici maddeleri ortadan kaldırır. diş eti hastalığının ileri evrelerinde gerekirse küretaj ve flep operasyonları planlanarak diş eti hastalığı kontrol altına alınır. Bu tedavinin amacı, dişleri çevreleyen derin periodontal cepler içindeki dişleri yıkamak, cebin kasılmasını ortadan kaldırmak ve düzgün bir kök yüzeyi sağlamaktır. Periodontal tedaviden sonra hastalar profesyonel diş hekimi tarafından düzenli olarak muayene edilmeli, plak kontrolü yapılmalı ve en son diş taşlarından arındırılmalıdır. Diş eti hastalığı antibiyotik, gargara, vitamin vb. tedavilerle tek başına iyileşmez. Diş eti hastalıkları konusunda uzman bir diş hekimi tarafından tedavi edilmelidir.

Diş Eti Hastalıkları | Öncesi - Sonrası

International Plus diş hekimleri, anatomi konusunda derinlemesine bilgi sahibidir ve diş hekimliği alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Bu nedenle en başarılı sonuçları alabilirsiniz.

Tüm Sorularınız İçin Ücretsiz Danışın...

7/24 DESTEK HATTI

INTERNATIONAL Plus

Bize WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz

Türkiye'de Dişeti Hastalığının İmplant Cerrahisi Belirtileri

  • Kendiliğinden veya kendi kendine kanama sırasında kanayan diş etleri
  • Kırmızı, şiş diş etleri ve aşırı hassas diş etleri
  • Diş etlerinde kaşıntı hissi
  • Bazı durumlarda diş etlerinden iltihaplı bir akıntı olur.
  • Küçülen diş etleri
  • Dişlerin zamanla aşırı sallanması
  • Dişeti çekilmesi ve sallanan dişler
  • Kötü nefes ve kötü tat

Diş pembesi estetiği nedir?

Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik tedavisi denir. Dişlerin estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, renk ve diş eti seviyesi akla gelmektedir.

Pembe Estetik Nasıl Yapılır?

Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik tedavisi denir. Dişlerin estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, renk ve diş eti seviyesi akla gelmektedir.

Avrupa'nın Bir Numarası

INTERNATIONAL PLUS

Tüm Sorularınız İçin Ücretsiz Danışın...

7/24 DESTEK HATTI

INTERNATIONAL Plus

Bize WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz

SIKÇA SORULAN SORULAR

Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşın

Diş eti iltihabı, özellikle dişlerinizi fırçalarken kolayca kanayan koyu kırmızı, şiş, hassas diş etlerine neden olabilir. Sağlıklı diş etleri sıkı ve soluk pembe renktedir ve dişlerin etrafına sıkıca oturur. Diş eti iltihabının belirti ve semptomları Şişmeyi içerir.

Diş eti iltihabı dişeti hastalığı, dişlerinizin etrafındaki dokuların plaktan kaynaklanan bir enfeksiyonu. Periodontitis, diş eti hastalığının daha ileri şeklidir. Pamukçuk, ağzınızda beyaz bir film gibi görünen bir mantar enfeksiyonudur.

Diş eti iltihabına, diş ve diş etlerinde bakteri içeren doğal olarak oluşan yapışkan bir film olan plak oluşumu neden olur. Plakta bulunan bakteriler diş etlerini tahriş edebilen ve diş etlerinin kızarmasına, iltihaplanmasına, şişmesine ve hatta kanamaya neden olabilen toksinler üretir.